Morgonrutiner

Här kommer lite tips på bra morgonrutiner som man kan passa på att få in nu under semestertider. Det är bra att börja dagen med att dricka ett glas vatten, rumstemepererat sommartid eller varmt under kalla årstiden.Drick naturellt eller smaksätt med lite citron som är renande i sig, och/eller lite honung som också har en balanserande funkton på doshorna (vata, pitta, kapha). Det kan gärna vara vatten som kokts upp under kvällen innan, eftersom då får vattnet en ännu mer renande funktion genom att det tillförs eld-elementet, Testa och känn skillnaden!

Ytterligare sätt att rena och stimulera utrensningen i kroppen är att göra en egen oljemassage. Välj olja efter din typ - vata, pitta eller kapha. Eftersom det nu är sommar kan det vara bra för alla att använda en inte alltför värmande olja av mer pitta-karaktär. Svalkande är kokosolja. En annan lättare olja är solrosolja - använd bara kallpressade oljor.Oljorna kan doftsättas med eteriska oljor - citron, lavendel eller för ännu mer svalkande effekt lite mynta.

Om man inte vill använda olja kan man göra en torrmassage med en fibervante eller mjuk borste.

Nu närdu äruppmjukad och varm i kroppen så kan du passa på att göra yoga eller annan mjuk strechtande gymnastik, gärna utomhus om det är väder för det.

Därefter är det skönt med en dusch eller bad, rentav i havet!

En perfekt start på dagen som ger en energi som räcker resten av dagen!