Vill folk verkligen bli friska?

Ja, det kan man undra. Vissa människor går omkring med sina krämpor, talar vitt och brett om hur besvärligt det är men frågar man vad de gjort själva för att bli bättre så blir de i allmänhet rätt rätt tysta. Vad får en människa att gå en längre tid och ha ont och vara begränsad på andra sätt i sin tillvaro? Kanske de varit på vårdcentralen men där har de inte fått hjälp.

Ett stort hinder för många i att göra något åt sina hälsoproblem är att det ska inte kosta så mycket att bli frisk, vare sig i pengar, tid eller uppoffringar som att ändra livsstil. 100 kr på vårdcentralen sätter mallen för vad hälsan får kosta.Däremot kan man lägg pengar på nagelmanikyr,weekendresoreller tapetsera om vardagsrummet, Många som arbetarinom altennativ/komplementär vård kan vittna om attfolkvill inte lägga så mycket pengar på sin hälsa (en del har förstås inte råd heller, men de tapetserar väl inte om vardagsrummet heller).

Egna hälsan är tyvärr lågprioriterad hos många - lite krämpor får man stå ut med resonerar de. Det kommer med åldern osv. Så är det inte - vi behöver inte ha krämpor för att vi fyllt,40, 50 eller 70. Men oftast behövs lite mer insatser för att hålla sig i form och god hälsa när man blir äldre. Det man hade gratis när man var 20 får man kämpa lite mer för när man är 50! Men det är väl använda pengar de man lägger på sin hälsa, och det behöver inte alltid kosta så mycket heller. Motion kav vara gratis till exempel.